Hos oss kan du delbetala via Klarna.
Praktiskt, halkbana

Risk 2 MC

Risktvåan är den sista och praktiska delen av din MC-utbildning och genomförs efter risk 1.

Erbjudande

Köp ett riskpaket!

Hos oss kan du fåt ett paketpris för hela din riskutbildning. Du kan välja att boka båda dina utbildningar på samma dag, i mån av plats, eller välja att genomföra dem på olika dagar. Ett flexibelt och bra sätt för dig att själv kunna välja hur och när du vill genomföra din utbildning.

För att ta del av paketpriset börjar du med att boka halkbanan.

Gör bokning

Information om kursen

Vad gör man på risktvåan?

Riskutbildning 2 MC är den sista och praktiska delen av din MC-utbildning och pågår ungefär i 5 timmar. Utbildningen anknyter till teoretiska ämnen från riskutbildningen del 1 och du får också prova på hårda inbromsningar och undanmanöver.

Anledningen till att risk 2 för MC ska ske i slutet av utbildningen är på grund av att det ställs höga krav på dig som MC-förare när det gäller manövrering av motorcykel, kurvteknik samt bedömning av olika trafiksituationer. Om dina kunskaper inte är tillräckliga riskerar du att inte klara den här utbildningen och vid avbruten utbildning är avgiften förverkad.

För att få skriva teoriprov på Trafikverket krävs det att riskutbildningen är godkänd.

Gör din bokning

Observera: Var noggrann i nästa steg att skriva ner namn och personnummer på samtliga elever som ska delta i kursen.

Välj kurstillfälle

Villkor

  • För att du ska få genomföra riskutbildningen är det mycket viktigt att du till utbildningstillfället tar med dig en giltig, svensk legitimation. Till exempel ett pass, ID eller körkort.
  • Avbokning av kurs sker senast 3 dagar innan kursstart (72 h).
  • Vid missat kurstillfälle utan avbokning debiteras hela beloppet.
  • Vid sjukdom godkänns enbart avbokning med läkarintyg.
  • Om du bokar en svensktalande kurs måste du göra dig förstådd, vi har inte möjlighet att erbjuda tolk. Är man engelsktalande bokar man in sig på de engelska kurserna.